ד"ר סטפני בינדר

ד"ר

קורות חיים

השכלה:
2010—2011 אוניברסיטת תל אביב, בית הספר למדעי היהדות, בתר-דוקטורט. נושא המחקר: "מחברים יווניים ורומים מתקופתו של אוגוסטוס על מוצאו של העם היהודי ותולדותיו", בהנחיית פרופ' בצלאל בר-כוכבא (המחקר אושר ומסתייע על ידי הקרן הלאומית למדע; הספר העתידי אמור להיות כרך המשך משותף לספרו של פרופ' בר כוכבא: The Image of the Jews in Greek Literature: The Hellenistic Period, Berkeley 2010).

2009—2010 מכללת סמינר הקיבוצים לחינוך, תעודת הוראה לבתי הספר העל יסודיים התמחות, תנ"ך ולימודי יהדות.
2009—2010 מחקר על "הדמות של היהודים כאמצעי במסגרת הרטורית והאפולוגטית של הפולמוסים בין פגאנים ונוצרים".
2005—2009 אוניברסיטת בר אילן, המחלקה ללימודים קלאסיים, לימודי תואר שלישי במסלול ישיר. הדיסרטציה: "טרטוליאנוס, De Idolatria ומסכת עבודה זרה: שני גויים בבטנך, האומנם?", בהנחיית פרופ' רנון קצוף (המחלקה ללימודים קלאסיים) ופרופ' אלברט באומגרטן (המחלקה לתולדות ישראל). הדוקטורט אושר בשנת 2009 (שלושה מבין ארבעת השופטים נתנו את הציון "מעולה").
2005—2008 אוניברסיטת בר אילן, המכון הגבוה לתורה (בנשיאותו של פרופ' דניאל שפרבר); תוכנית מיוחדת ללימודי תלמוד לדוקטורנטיות מצטיינות.
2004 אוניברסיטת בר אילן, המחלקה ללימודים קלאסיים, תואר ראשון, בהצטיינות יתרה (ציון ממוצע בכל המקצועות 95.4).
2001 בגרות צרפתית במגמת פילוסופיה, ספרות ושפות. התמחות בלטינית (ציון בבגרות 19 מתוך 20; בצרפת הציון 20 נשמר לקדוש ברוך הוא, שכידוע מדבר לטינית).
1997—2001 לימודים בבית הספר התיכון Jean de La Fontaine, פריס, צרפת (בית ספר תיכון מבין הבודדים בהם עדיין ניתן ללמוד יוונית בנוסף ללטינית).
1997 סיום הלימודים בבית הספר היסודי היהודי מיימונידס-רמב"ם, פריס, צרפת.

נסיון בהוראה:
2010—2011 אוניברסיטת בר אילן, המחלקה ללימודים קלאסיים (קורסים: לטינית; יוונים ויהודים).
2009—2010 בית הספר התיכון הישראלי-צרפתי במקווה ישראל, מחנכת כיתה שביעית, מורה ללטינית ולימודי יהדות.
2007—2010 הישיבה התיכונית לאומנויות ולמדעים "בר אילן", תל אביב, מורה לתלמוד.
מרץ 2008 אוניברסיטת בר אילן, בית הספר למתורגמנות, קורס "תרגום חברתי", במינוח רפואי ואטימולוגיה, לקבוצת מתנדבים בבתי החולים ובמשרדי הרווחה (עברית-צרפתית-אנגלית).
2003—2005 אוניברסיטת בר אילן, עוזרת מחקר בנושא "יחסים בינלאומיים במזרח הקדום", בהנחיית פרופ' אמנון אלטמן (המחלקה להיסטוריה) וד"ר דוד אלגביש (המחלקה לתנ"ך).

פעילות חברתית:
2003 שירות חברתי קהילתי במרכז לאוטיסטים בוגרים, כפר עופרים.
2000—2001 קומונרית-מרכזת של סניף תנועת הנוער "בני עקיבא", בולון-בילנקורט, צרפת.
1997—1999 מדריכה בסניפי בני עקיבא בפריס והסביבה.
כנסים בינלאומיים:
"היסטוריון גאלי-רומי מימי אוגוסטוס על ראשיתו של עם ישראל ומשטרו", הצעת הרצאה לכנס ה-40 של האגודה לקידום הלימודים הקלאסיים בישראל.
שפות:
צרפתית- שפת אם
עברית- רמת שפת אם
אנגלית- דיבור, קריאה, כתיבה
גרמנית- רמת מבחני הבגרות הצרפתית (חמש שנות לימוד)
לטינית- שש שנות לימוד בבית הספר התיכון (החל מגיל 12), שלוש שנות לימוד במסגרת התואר הראשון, ארבע שנות לימוד במסגרת התואר השלישי (סה"כ 13 שנות לימוד).
יוונית עתיקה- חמש שנות לימוד בבית הספר התיכון (החל מגיל 13), שלוש שנות לימוד במסגרת התואר הראשון, ארבע שנות לימוד במסגרת התואר השלישי (סה"כ 12 שנות לימוד).
ארמית תלמודית- (לימודי גמרא 6 שנים).
איטלקית- קריאה
אישי:
תאריך לידה: 12.02.1983.
נשואה 2.

קורסים

טינית למתקדמים, אוניברסיטת בר אילן, המחלקה ללימודים קלאסיים.
"יוונים ויהודים: הדים ועדויות", אוניברסיטת בר אילן, המחלקה ללימודים קלאסיים.
תרגול הקורס "תרגום חברתי", במינוח רפואי ואטימולוגיה, לקבוצת מתנדבים בבתי החולים ובמשרדי הרווחה (עברית-צרפתית-אנגלית), אוניברסיטת בר אילן, בית הספר למתורגמנות.

תחומי מחקר

Research Fields

Early Christianity, Ancient Judaism, Rabbinism, interaction between Jews, Christians and pagans, Greek and Latin authors on Jews and Judaism

Research Projects