מענקים, פרסים והצטיינות

מענקי מחקר

אנשי סגל המחלקה ללימודים קלאסיים עוסקים כולם במחקר מקורי ומשמעותי בתחום העת העתיקה ותרבויות יוון ורומא. תחומי מחקר אלה כוללים גיאוגרפיה עתיקה, פילוסופיה, היסטוריה חברתית, נומיסמטיקה (חקר המטבעות), קומדיה, התקבלות של טקסטים קלאסיים, משפט רומי ויהודי.

• מענקי מחקר מטעם הקרן הלאומית למדע (ISF) הוענקו לפרופ' דניאלה דוויק ולפרופ' דוד שפס
  • מענק למדענים צעירים הוענק מטעם קרן גרמניה-ישראל (GIF) לד"ר ליסה מוריס
  • פרופ' שפס  זכה בפרס אריה קינדלר מטעם החברה הנומיסטית לישראל עבור ספר הנומיסמטיקה הטוב ביותר בישראל לשנת 2010 (תש"ע)

פרסים וזכיות

• המחלקה ללימודים קלאסיים זכתה בצל"ש על מצויינות בהוראה לשנת תשפ"א
  • המחלקה ללימודים קלאסיים זכתה בתקצוב לקורסים דיגיטליים מטעם המרכז לקידום ההוראה בבר-אילן ומטעם המל"ג

הסטודנטיות והסטודנטים המצטיינים שלנו

• מור לזר סטודנטית לתואר ראשון במחלקה ללימודים קלאסיים ובמחלקה לפסיכולוגיה, נבחרה כמצטיינת רקטור לשנת תשפ"א
  • רועי דרור, תלמיד מחקר לתואר שלישי, זכה בפרס מטעם נשיא האוניברסיטה ודקנית בית הספר ללימודים מתקדמים עבור מאמרו העתיד להתפרסם:"Renderings of Idiomatic Topographical Terms in the Septuagint"המאמר יתפרסם בחוברת הקרובה של כתב העת של האגודה לקידום הלימודים הקלאסיים בישראל:Scripta Classica Israelica 40 (2021)
  • חגי אולשניצקי, תלמיד מחקר לתואר שלישי, זכה בפרס מטעם נשיא האוניברסיטה ודקנית בית הספר ללימודים מתקדמים עבור שלושה מאמרים:

1.  "Keeping Kosher: The Ability of Jewish Soldiers to Keep the Dietary Laws as a Case Study for the Integration of Minorities in the Roman Army." The Jewish Quarterly Review (Forthcoming 2022).

2. Haggai Olshanetsky and Lev Cosijns. "Did We Stop Throwing Away the Garbage? Proving That There Was No Urban Collapse in Elusa in the Sixth Century." Israel Exploration Journal (Forthcoming 2022).

3. Haggai Olshanetsky. "Do We Have Archaeological Evidence for Jewish Gladiators?" Journal of Ancient History and Archaeology 8/3 (2021): 61-68. DOI: 10.14795/j.v8i3.607