מענקים, פרסים והצטיינות

מענקי מחקר

אנשי ונשות סגל המחלקה ללימודים קלאסיים- יוון ורומא עוסקים כולן/ם במחקר מקורי ומשמעותי בתחום העת העתיקה ותרבויות יוון ורומא. תחומי מחקר אלה כוללים גיאוגרפיה עתיקה, פילוסופיה, היסטוריה חברתית, נומיסמטיקה (חקר המטבעות), קומדיה, התקבלות של טקסטים קלאסיים, משפט רומי ויהודי.

יולי 2022:

• ברכות לפרופ' ליסה מוריס ולד"ר סטפני בינדר על הזכיה במענקי מחקר של הISF
  • ד"ר סטפני בינדר, ד"ר יונתן שלר וד"ר משה לביא זכו למימון מהקרן הלאומית למדע עבור הפרויקט "כתבי ניקולאוס איש דמשק:  פירוש, תרגום וניתוח דיגיטלי" המציע להשתמש בשיטות מחקר חדשניות מעולם המדעים הדיגיטליים כדי לבחון מחדש סוגיות בתחום חקר המקורות והרגילי הכתיבה של יוסף בן מתתיהו שנשען לחלק גדול מכתביו על חומרים שמצא אצל ניקולאוס איש דמשק. החוקרים מתכננים להוציא לאור את התרגום הראשון של כתבי ניקולאוס איש דמשק לעברית.
  • פרופ' מוריס זכתה במענק על מחקרה בנושא התקבלות רומא העתיקה בתרבות הילדים הבריטית, 1945 - 2000.

זכיות עבר:

• מענקי מחקר מטעם הקרן הלאומית למדע (ISF) הוענקו לפרופ' דניאלה דוויק ולפרופ' דוד שפס
  • מענק למדענים צעירים הוענק מטעם קרן גרמניה-ישראל (GIF) לד"ר ליסה מוריס
  • פרופ' שפס  זכה בפרס אריה קינדלר מטעם החברה הנומיסטית לישראל עבור ספר הנומיסמטיקה הטוב ביותר בישראל לשנת 2010 (תש"ע)

פרסים וזכיות

נובמבר 2022

• ד"ר סטפני בינדר מהמחלקה ללימודים קלאסיים זכתה בפרס "mare nostrum 2022" בקטגוריה "פילוסופיה ורוחניות" עבור ספרה Tertullien et moi. הפרס מרה נוסטרום נועד לקידום המורשת התרבותית והספרותית של אזור אגן הים התיכון. הפרס נמסר לה על ידי האישה האימאם כאהינה בהלול.

יולי 2022

• פרופ' גבריאל דנציג נבחר לנשיא החברה הבין-לאומית ללימודים סוקראטיים.
  • המחלקה ללימודים קלאסיים זכתה בצל"ש על מצויינות בהוראה לשנת תשפ"א.
  • המחלקה ללימודים קלאסיים זכתה בתקצוב לקורסים דיגיטליים מטעם המרכז לקידום ההוראה בבר-אילן ומטעם המל"ג.

הסטודנטיות והסטודנטים המצטיינים שלנו

• מור לזר סטודנטית לתואר ראשון במחלקה ללימודים קלאסיים ובמחלקה לפסיכולוגיה, נבחרה כמצטיינת רקטור לשנת תשפ"א
  • רועי דרור, תלמיד מחקר לתואר שלישי, זכה בפרס מטעם נשיא האוניברסיטה ודקנית בית הספר ללימודים מתקדמים עבור מאמרו העתיד להתפרסם:"Renderings of Idiomatic Topographical Terms in the Septuagint"המאמר יתפרסם בחוברת הקרובה של כתב העת של האגודה לקידום הלימודים הקלאסיים בישראל:Scripta Classica Israelica 40 (2021)
  • חגי אולשניצקי, תלמיד מחקר לתואר שלישי, זכה בפרס מטעם נשיא האוניברסיטה ודקנית בית הספר ללימודים מתקדמים עבור שלושה מאמרים:

1.  "Keeping Kosher: The Ability of Jewish Soldiers to Keep the Dietary Laws as a Case Study for the Integration of Minorities in the Roman Army." The Jewish Quarterly Review (Forthcoming 2022).

2. Haggai Olshanetsky and Lev Cosijns. "Did We Stop Throwing Away the Garbage? Proving That There Was No Urban Collapse in Elusa in the Sixth Century." Israel Exploration Journal (Forthcoming 2022).

3. Haggai Olshanetsky. "Do We Have Archaeological Evidence for Jewish Gladiators?" Journal of Ancient History and Archaeology 8/3 (2021): 61-68. DOI: 10.14795/j.v8i3.607