למה כדאי ללמוד לימודים קלאסיים בבר-אילן

בגלל רמת הלימודים הגבוהה והאווירה המיוחדת

המחלקה ללימודים קלאסיים בבר-אילן ידועה באיכות הגבוהה של סגל המרצים שלה, חלקם חוקרים בעלי שם עולמי. הקורסים שלנו מקבלים דרך קבע את הציונים הגבוהים ביותר בסקר רמת ההוראה. אנו מקפידים על לימוד בכיתות קטנות, על מנת לאפשר יחס אישי, תשומת לב לכל תלמיד וטיפוח קשרים טובים בין כל תלמידי המחלקה ומוריה.

בגלל מגוון מסלולי הלימוד

המחלקה מציעה לימודים קלאסיים לתואר ראשון, שני ושלישי, כמקצוע מורחב, ראשי, דו-ראשי או משני. לתואר ראשון ניתן לבחור בין התמחות בעולם היווני, הכוללת לימודי יוונית עתיקה; התמחות ברומא, הכוללת לימודי לטינית; ומסלול תרבויות קלאסיות, שאינו דורש לימוד שפות עתיקות.

בגלל שפע הסמינריונים והכנסים

במסגרת התואר בלימודים קלאסיים אנו עורכים באופן שוטף סמינריונים מרתקים בנושאי ספרות, פילולוגיה, כתיבת היסטוריה, מיתולוגיה, אמנות, פילוסופיה והצגת העולם העתיק בתרבות הפופולרית.

בגלל הקורסים הייחודיים

נוסף על הנושאים "הקלאסיים", תמצאו אצלנו קורסים מרתקים על מיתולוגיה, ביוגרפיה, פילוסופיה פוליטית, נשים בעולם העתיק, יחסי גומלין בין ישראל, יוון ורומא, ועוד. אנו בוחנים מגוון עצום של תרבויות ועמים, משנת 1,500 לפני הספירה ועד 500 לספירה, ומהאיים הבריטיים במערב עד לאזורנו ואף מזרחית לו.

בגלל שאצלנו תקבלו זווית עדכנית על העולם העתיק

חלק מהקורסים במסגרת התואר בלימודים קלאסיים מתמקדים ביחס שבין העולם העתיק לבין תקופתנו וכוללים השפעות תרבותיות על-זמניות על אמצעי מדיה מודרניים, כמו קולנוע וטלוויזיה. בנוסף, אנו מאפשרים לסטודנטים לחוות באופן בלתי אמצעי את תרבות העולם העתיק, בין השאר באמצעות העלאת הצגה של אחד החיבורים הדרמטיים העתיקים בעולם.